TEXT
 
ARCHIV
HLEDAT DLE:
rubrika šampionát/aj.

 

Semi proti Norkám, "fi" proti Švýcarkám.

5. listopadu 2023 Hvidovre 2023 LIBOC 3Ž
Semi proti Norkám, "fi" proti Švýcarkám.

V devět ráno jsme nastoupili proti jednomu z nejlepších týmů světa, Norkám. Čtyřicetiletá skipka Marianne Roervick vedla svůj tým letos na jaře až do finále mistrovství světa, kde však Norky podlehly fenomenálním Švýcarkám (Tirinzoni). Marianne má zlato z juniorského šampionátu (2004) a se svou spoluhráčkou Kristin Skaslien tvoří velmi silnou back-endovou dvojici. Kristin má už dvě olympijské medaile z kategorie Mixed Doubles, stříbrnou a bronzovou. Klíčovým endem byl - jak jinak - end číslo šest, ve kterém jsme za vyrovnaného stavu dali dvojku a pak skvělou defenzivou a disciplinovaným výkonem vedení udrželi. Krátce po výhře 7 : 5 jsme na dráze číslo tři rozehráli finále proti Švýcarkám (Schwaller). Soupeř byl po většinu zápasu lepší a nedovolil nám připravit si nadějné situace. Když už se tak stalo, dokázala skipka Xenia Schwaller vše zachránit dokonalým hodem. V posledním endu jsme potřebovali trojku na extra end, ale Švýcarky se ubránily. Druhé místo na dobře obsazeném turnaji je úspěchem pětice Anna, Michaela, Aneta, Klára a Karolína. V mužích vyhrál Skot Craik před Dánem Krausem. 


foto:  spokojený tým a koučové Kubeška a Scoffin v dobré náladě

 

«»

↑ nahoru

Solidní double.

4. listopadu 2023 Hvidovre 2023 LIBOC 3Ž
Solidní double.

Robyn Munro, skipka skotské čtveřice je přes své mládí zkušenou reprezentantkou. V dresu Skotska má již čtyřicet výher z mistrovství světa juniorek, zimní universiády či z EYOF. Její tým však dnes na Češky nestačil. Vše se odehrálo tak rychle – v pěti endech 1 : 9, že jsme ještě stihli v hotelu druhou snídani. Vrátili jsme se totiž před desátou, a to stačilo na pár croissantů a kávy navíc. Pozápasový a posnídaňový meeting, za účasti Wada Scoffina, nově nastupujícího národního trenéra, zahrnoval jednak podrobnou analýzu zápasu, ale také přípravu na závěrečný duel ve skupině. Jistota postupu do nadstavby z prvního místa po třech vítězstvích byla sice příjemná, ale současně možná vyžadovala dodatečnou motivaci. Český tým však nic zvláštního, psychologicky nabuzujícího nepotřeboval. Soupeřkami ve čtvrtém utkání byly totiž Dánky (M. Dupont). S těmi hráváme často a víme, že kromě obrovských zkušeností patří k týmům, které se dokážou dobře připravit na jakoukoli soutěž. První část patřila Dánkám, které byly přesnější a těžily z velmi přesně hraných posledních kamenů, které vždy hatily naše plány. Poslední tři endy však patřily nám. Po pečlivé hře a dobře volených postupech jsme nejprve uhráli dvojku, pak pustili Dánky pouze k jedničce a v posledním endu skórovali trojkou. Výhra 7 : 6 je naše a máme z ní radost. Zítřejší semifinále je od devíti hodin.


Foto: český tým po výhře nad Dánkami, v pozadí je na fotce v galerii vidět výsledek na scoreboardu, i když je přes něj položený mop Jurgena Larsena

 

«»

↑ nahoru

Zase na cestách - Hvidovre.

3. listopadu 2023 Hvidovre 2023 LIBOC 3Ž
Zase na cestách - Hvidovre.

V rámci přípravy na evropský šampionát se vypravil český ženský reprezentační tým na turnaj ze série Nordic Tour do dánského Hvidovre. Češky dostaly do skupiny Dánky, Norky, Němky a Skotky. Anna, Míša, Aneta, Klára a Karolína odehrály první zápas už ve čtvrtek, a to vítězně. Poraženým družstvem byly Němky (Abbes). V pátek odpoledne jsme poměřili síly s Norkami (Bjorsnstad). Dráha číslo jedna, která je umístěna nejblíže vchodu do prostoru haly vykazovala drobné nepravidelnosti, a oběma týmům chvíli trvalo, než se na ní zorientovaly. Po dvou nevyužitých šancích na navýšení skóre jsme konečně v šestém endu odskočili na rozdíl dvou bodů a vzápětí v sedmém jsme přidali další dva. Osmý end už byl pouhou formalitou. Zítra nás čeká dvojice zápasů, první bude proti Skotkám (Munro) hned ráno od osmi.


foto: Hvidovre Curling Club

 

«»

↑ nahoru